Woody Brunings: The Crazy Rockers

Woody Brunings: The Crazy Rockers
The Crazy Rockers uit Den Haag is een van de weinige overgebleven bands uit de Indorockperiode. Of misschien zelfs wel de enige. Samen met o.a. The Tielman Brothers waren zij de grondleggers van de Indische muziekstroming, Indorock, later door organisatoren omgedoopt tot ‘oer-rock ‘n’ roll’.

Stijf uitverkochte zalen
In In 1959 richt zanger/gitarist/drummer Sidney Rampersad The Crazy Rockers op, samen met onder andere zanger/gitarist Woody Brunings. In het weekend werd er regelmatig en met veel succes opgetreden in de Haagse bar La Gaité aan de Grote Markt. Als een van de eerste ‘Indonesische Schaukappellen’ begint de band in februari 1961 een rockavontuur in het Duitse Hannau. The Crazy Rockers keren daarna terug naar Nederland en spelen in 1962 de hele zomer in de Sheherazade met dagelijks stijf uitverkochte zalen.

Acrobatische toeren
Ze zijn de eerste rockband die het duffe Nederlandse publiek met ruige rock ’n roll om de oren slaat. Drummer Sydney Rampersad speelt staand terwijl de rest met of zonder gitaar acrobatische toeren uithaalt. Met hun eerste single Mamma Pappa Twist staan ze 3 maanden in de hitparade. En dat in een tijdperk waarin rockbands op allerlei manieren werden geboycot door de gevestigde orde. Sidney Rampersad is helaas in 1981 op 42-jarige leeftijd overleden. Sindsdien is Boyd Brostowski een meer dan waardige vervanger.

Ook al zijn de heren tegenwoordig iets minder ‘crazy’ dan in hun beginjaren, nog steeds weten zij het vuur van hun muziek over te brengen op het publiek. De band werd dan ook terecht uitverkoren om de Branie-Award in ontvangst te nemen voor 45 jaar ambassadeurschap voor de Indorock!

De organisatie van het Haags Beat Festival is verheugd over de komst van Woody Brunings, die op zijn 80e laat zien dat hij de oudste actieve rocker is die de pannen van het dak speelt, samen met de Rockbuddy’s in de grote finale

About the author: Barhey