Renée and the Alligators

Rene and his Alligators werd opgericht in 1959 door, volgens veel muziekliefhebbers, de beste gitarist van Nederland: Rene Nodelijk. Toen nog getooid met een ‘atoomkuif’ wist hij vele instrumentale hits te scoren, waaronder het niet meer van de radio weg te denken ‘Guitar boogie’ en ‘In the mood’.
De band heeft in de tientallen jaren dat hij bestaat meerdere gedaantes aangenomen. Uiteindelijk ontmoette Rene Nodelijk na een aantal omzwervingen door muzikaal Nederland zijn huidige wederhelft Rene en ging de band eind jaren 70 verder als Renée: ‘Aha, honey….All right!’.
Met nummers als ‘Sweet nothin’s’, ‘A whole lotta shakin’ goin’ on’, ‘Come closer’ en ‘High time he went’ boekten ze eind jaren 70 en begin jaren 80 grote successen. In 1986 besloten ze om op te treden onder de naam Rene and the Alligators en de oude rock-n’-roll stukken af te stoffen en op te poetsen.
Nog steeds verbazen deze muzikanten jong en oud met hun spetterende optredens. Rene and the Alligators tilt het verre verleden naar het heden en laat menigeen opnieuw hunkeren naar petticoats en vetkuiven, terwijl de nummers van Rene, op een totaal eigenzinnige wijze, de jaren 80 weer tot leven brengen met twee benen in het hier en nu.

About the author: Barhey