Bio Peter Langerak

Ik ben op jonge leeftijd gitaar gaan spelen toen ik Rock ’n Roll Music hoorde, gezongen door John Lennon maar geschreven door Chuck Berry, waar ik pas later van hoorde.
In die beginjaren waren er weinig gitaarleraren en diegene die er waren hadden weinig met de muziek die mij inspireerde.

Mijn eerste bands speelden Bluesmuziek en eigenlijk ben ik nu weer terug bij mijn ‘roots’. In de afgelopen jaren heb ik wel de meest uiteenlopende stijlen gespeeld, dat zal wel te maken met mijn brede muzikale interesse. Ondanks dat genoeg luister ik eigenlijk weinig naar andere gitaristen.
Mijn muzikale invloeden zijn wel zeer divers, blues, klassiek, pop, jazz.
Eigenlijk hanteer ik de welbekende quote “je hebt maar twee soorten muziek: goede en ……”

In mijn muzikale zwerftocht kwam ik er achter dat in de meeste populaire muziek het eigenlijk niet alleen om de muziek alleen gaat, vaak hoort er ook een gedachte daarachter, wat voor muziek het ook is, het is meestal een onderdeel van een lifestyle, zowel bij de maker als de luisteraar.
Dat zie je ook terug in kleding, haardracht en zelfs in de locatie die mensen bezoeken.

Een aantal bands waarin ik speelde en platen/Cd’s mee opnam zijn; Sfinx (Met o.a. Ton Scherpenzeel en Pim Koopman, Vitesse (Herman van Boeyen), For The Love of Money (met o.a. Anouk), De Rest (met o.a. Hans Vermeulen) The Blues Rock ‘n Soul Review, AJ Plug Band, The Bluesfuse, Mariëlla Tirotto en recentelijk Talking Blues. Niet te vergeten vele speciale avonden waaronder de DrumDrieDaagsche met o.a. Cesar Zuiderwijk en Nicko Christiansen en vele sessies met Rudy Englebert, Rinus Gerritsen en Boris van der Lek

De apparatuur die ik gebruik is afhankelijk van de band en songs, amp’s: Fender Prosonic, Blues Deluxe, Hughes & Kettner, Mesa Boogie.
Gitaren, Gibson ES335 (1964), div. Les Paul’s, Fender Telecaster, Stratocaster etc. Wil je meer over mij weten of gitaren zien? surf dan naar Peter Langerak.nl