Haags Beat Festival op De Pier verplaatst van zondag 12 december naar zondag 19 december in het World Forum The Hague

Als gevolg van de huidige Coronamaatregelen kan de Scheveningse editie van het Haags Beat Festival helaas niet op De Pier plaatsvinden op zondag 12 december. Het is de organisatie echter gelukt om een prachtige, vervangende locatie te vinden: de Koning Willem Alexander Zaal van het World Forum The Hague op zondag 19 december van 11.00 – 17.00 uur!

De verhuizing naar het World Forum biedt tegelijk de mogelijkheid om de kaartverkoop weer open te stellen met 100 extra tickets. Deze zijn HIER verkrijgbaar!

Programmering
De organisatie is erin geslaagd om de gehele programmering mee te nemen naar zondag 19 december:

The Animals, Bintangs, Rocktown Buddy’s o.l.v. Peter Langerak met Rinus GerritsenPeter KoelewijnRob BollandNico Dijkshoorn, Jody Pijper, Erwin NyhoffThe Mocks en meer surprise guests die in aanloop naar het festival worden bekendgemaakt. Bio’s en foto’s van de artiesten zijn hier te vinden: PERSKIT.

Radio Veronica

De rode draad zal zeezender Radio Veronica zijn, het schip dat tijdens een zware storm op Scheveningen strandde op 7 april 1973. DJ’s van toen, waaronder Ad Bouman, zullen aanschuiven als gast tijdens onze speciale radio-interviews. Ook het programma ‘Vroeger werd Later’ van Ron Davids op Radio West zal live uitgezonden worden vanuit het World Forum. Het tijdschema verschijnt ruim vóór aanvang van het festival in alle bekende mediakanalen. En natuurlijk zal Fred Zuiderwijk een energieke gastheer zijn en het festival op zijn eigen wijze aan elkaar knopen. Daarnaast zal de Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek, Museum RockArt, weer van de partij zijn.

The Animals

De Legendarische Britse band The Animals, bekend van de klassieker House Of The Rising Sun zal met meerdere originele bandleden aantreden! The Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwam van de Amerikaanse hitlijsten. Met House Of The Rising Sun bereikte de band in landen over de hele wereld een dikke #1 hit. Meer dan 50 jaar na het oprichten van de band touren John Steel en Mickey Gallagher nog steeds samen als The Animals & Friends. Samen met Danny Handley en Roberto Ruiz spelen ze nog steeds die rauwe soulvolle Rhythm & Bluesnummers als Don’t Let Me Be Misunderstood, We Gotta Get Out Of This Place en Boom Boom.

Bintangs is de oudste nog bestaande rockband van Nederland. Opgericht in 1961 maar nog steeds springlevend. Bintangs brengt een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues. De band, onder leiding van oer-Bintang Frank Kraaijeveld is anno nu nog steeds springlevend. Ze rocken hits als ‘Traveling in the USA’ en ‘Ridin’ on the L&N’ als vanouds.


World Forum The Hague

In 1969 werd World Forum, toen nog bekend als het Nederlands Congresgebouw, officieel geopend in het bijzijn van onder andere Prins Bernhard. Het Haagse congrescentrum verwierf door de jaren heen grote, internationale bekendheid door het huisvesten van onder andere het North Sea Jazz Festival, waar grote artiesten als Miles Davis, Dizzy Gillespie, George Benson en Lionel Hampton optraden. Maar ook grootheden als Neil Armstrong, Kofi Annan, Bill Gates, Hillary Clinton en Barack Obama spraken tijdens internationale congressen in World Forum. En nu dus het Haags Beat Festival!

Ook deze speciale editie van het Haags Beat Festival is een eerbetoon aan de artiesten die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek. Dit festival wordt georganiseerd door Popagenda Scheveningen. Voor meer nieuws schrijf je gerust in voor onze nieuwsbrief!

Tickets á € 15,00 p.p.zijn HIER verkrijgbaar!

Haags Beat Festival Special: Haagse Beat Aan Zee | Zondag 19 december 11.00 – 17.00 | World Forum The Hague – Churchillplein 10 Den Haag | www.podiumaanzee.nl | Facebook Haags Beat Festival | Instagram Haags Beat Festival | Facebook Podium Aan Zee | Instagram Podium Aan Zee |

Dit festival is mogelijk gemaakt door Gemeente Den HaagPopunie en POP-fonds