The Scarlets

The Scarlets, de roemruchte Haagse band uit de sixties (maar ook ver daarna) zijn tegenwoordig weer regelmatig aan het optreden in de laatste jaren 70-bezetting.

Opgericht in 1963 als instrumentale gitaarband, begonnen zij voor het eerst met een echte zanger op te treden in september 1964. Met het opkomen van de Engelse beatgroepen veranderde ook het repertoire. In korte tijd werden The SCARLETS razend populair in Den Haag en omgeving, maar werd er ook tot ver buiten de eigen stadsgrenzen opgetreden.

In maart 1966 verscheen hun eerste single en braken er drukke tijden aan. Televisie en radio optredens volgden, er werd samen opgetreden met onder meer The Hollies, The Pretty Things, The Kinks en The Marmalade. Na enkele wisselingen in de band eind 1970, gingen The SCARLETS verder als viermansformatie en zijn ze tot aan eind 1990 in die samenstelling blijven optreden.

Alle bandleden zijn daarna nog tot de dag van vandaag blijven optreden in verschillende bands. In 2012 deed zich de mogelijkheid voor om een re√ľnieconcert te geven in de oude bezetting, en na nog een paar geslaagde optredens in 2013 zijn The SCARLETS eigenlijk weer helemaal terug van weggeweest. Zij spelen nog regelmatig en met veel succes op de vele sixties-avonden die tegenwoordig weer worden georganiseerd.

Haags Beat Festival is erg blij met deze Haagse rockers:

The Scarlets: 16.15 – 17.00 op het kleine podium!

About the author: Barhey

Leave a Reply

Your email address will not be published.