Rob Bolland

Rob Bolland scoorde zijn eerste hit in 1972 ‘Summer of ’71’, samen met zijn broer Ferdi in het duo Bolland & Bolland. Dit was het begin van een fantastisch carriere waarin Rob en Ferdi de hits aan elkaar regen, zoals Wait For The Sun, Mexico, I Can’t Say Goodbye, Spaceman, You’re In The Army Now (bekroond met goud in Zweden) en Tears Of Ice (uit de serie Tatort) dat de Duitse top 10 haalde.

Hun Internationale doorbraak kwam met het album The Domino Theory (1981), inclusief You’re In The Army Now (tekst & muziek: Rob Bolland). In 1985 produceren Rob & Ferdi Rock Me Amadeus (tekst en muziek: Rob Bolland) voor Falco. De plaat wordt een wereldwijde hit. Falco’s Jeanny (tekst en muziek: Rob & Ferdi Bolland, Falco) is een grote Europese hit: 8 weken nummer 1 in Duitsland! Rock Me Amadeus haalt in 1986 zelfs de eerste plek de USA en UK. Rock me Amadeus wordt in 2000 zelfs uitgeroepen tot plaat van de eeuw! Vienna Calling (tekst & muziek Rob Bolland, Falco) wordt ook een hit in Amerika en Engeland. Een andere wereldwijde hit van het duo is In The Army Now dat zij produceerden voor Status Quo. Vanaf 1985 wonnen Bolland & Bolland vijfmaal op rij de Conamus Exportprijs.

Hierna produceerden zij talrijke platen voor onder andere Samantha Fox, Suzi Quatro, Colin Blunstone, Ian Gillan, Herman Brood, Dick Dale, Goddess, Southside Johnny en nog vele andere artiesten. Ook op filmgebied lieten zij zich niet onbetuigd met Abeltje en Babs. De hits van de gebroeders Bolland zijn tevens honderden keren in gecoverd, waaronder Rock Me Amadeus in The Simpsons, Family Guy en Disney’s Bedtime Stories. Met hun muziek voor de musicals Drie Musketiers, Falco Meets Amadeus, en Falco the Musical trokken zij meer dan 2 miljoen bezoekers!

Op dit moment werkt Rob aan het produceren van nieuwe artiesten, ‘writers sessions’ in Berlijn en LA en een eigen album. Speciaal voor het Haags Beat Festival zint hij zijn grootste hits met de band PlusSupportAct!

About the author: Barhey

Leave a Reply

Your email address will not be published.